Depressiecoaching

Wist je dat depressies wereldwijd bij meer dan 350 miljoen mensen voorkomen? Depressies zorgen ervoor dat mensen niet goed meer kunnen functioneren en steeds verder wegzakken in een uitzichtloos bestaan. Een depressie kan veroorzaakt worden door psychische, sociale, maar ook lichamelijke oorzaken. Depressies treden op bij volwassenen, maar ook bij bejaarden, kinderen en jongeren. Depressies zijn van alle tijden, maar het lijkt erop dat in onze huidige gejaagde wereld depressiviteit steeds vaker voorkomt.

In het consult gaan we in op de oorzaken van depressie, de gevolgen ervan en op de mogelijke behandelmethoden die voor jou toepasbaar zijn. Een depressie heeft soms de neiging terug te komen en daarom word je geleerd hiermee om te gaan, een terugval te voorkomen en op welke manier je de eerste symptomen van een terugval kunt opmerken. Er wordt een relatie gelegd tussen de problemen die je nu hebt, en de ervaringen die verband houden met het ontstaan van een depressie.

Het spreekt voor zich dat we geen medicatie voor zullen schrijven en wij ook geen vervanger zijn van een eerstelijnspsycholoog of psychiater.

Traject van 5 sessies 1 uur € 187,50